Wednesday, August 25, 2010

Rukkileib

Leiba teen ma ka ikka vahelduva eduga alustasin pätsidest, nüüd olen tänu Rimile vormileibu teinud, eks tehnika ole sama.
Kõigepealt rasked ajad polnud kusagilt juuretist saada.

ostsin mustaleiva ja kodus leidus veel ema tehtud õunasiidrit. igal juhul kääritasin sellega ja sain lõpuks elu sisse. Kääritamine on iseenesest väga lihtne leib segada siidriga(kefiiriga) sooja kohta ja ma kääritasin umbes 24h siis lisasin rukkijahu ja käesooja vett. veel 12h ja siis tuli esimene leivategiu mis nägi välja kui eht talupoja leib koorik läks kõvaks, kuna ma loll ei märganud võid peale panna ega niiskerätiku sisse mähkida.
 suhkru asemel kasutan ploomisiirupit mis sobib leiva sisse nagu valatud.

mõned pildikesed minu leibadest

Viimane leib mis ma eile tegin ei tulnud nii hea polnud siirupit polnud.
Minu leivad on rosina-seemne leivad:)

1 comment:

R said...

Rosinad ju kohe peavad leivas olema. :p Aga kust Sa seda ploomisiirupit saad?