Wednesday, August 25, 2010

Kaera-tikrikook

See sai nüüd mõned nädalad tagasi tehtud kui ma veel n.ö. surmadieeti ehk A-veregrupi dieeti pidasin:D

Põhi:
pakk võid
suhkurt nii 50-100g sõltub kui magusat tahetakse
küpsetuspulbrit
kaerajahu ka kuskil 15 lusikat. tainas peab olema nats kõvem, kuna kaerajahu ei sisalda  kleepvalku. muidu ei püsiks koos
1 muna
 Täidis:
puhastatud tikrid
4 muna
rõõska koort 35%
ja maitsestamata jogurtit kuskil 125g
või vahustada suhkruga ja lisada ülejäänud komponendid.

Tainas suruda kas lahtikäivasse või silikoonvormi, vorm eelnevalt määrida võiga.
tainas põhja küpsetada  10 min 225c peale tikrid ja kõige peale valada munasegu ahju 30 minutit 200c  ja valmis ongi.
see oli üllatavalt hea ja minu  esma katsetus kaerajahuga

1 comment:

R said...

Kahju, et sel aastal tikrid juba suhteliselt läbi on. :( See kook tundub meeeeletult maitsev. Aga eks siis kuni järgmise hooajani peab kas ootama või asendama tikrid millegagi. :D